Професіограма "Кухар" PDF Друк e-mail
Написав Administrator   

1. Соціально – економічна характеристика професій

Галузь народного господарства Громадське харчування
Потреба в кадрах Постійна, сезонна
Географія професій Скрізь поширена
Тип підприємства чи організації Підприємства громадського харчування: підприємства швидкого харчування, комбінати по виготовленню напівфабрикатів, будинкові кухні, ресторани, їдальні, буфети, кулінарії, кафе
Тип первинного колективу Індивідуальна і бригадна праця

2. Виробнича характеристика професії

Місце робити Кухня
Знаряддя праці Механізовані, ручні: електропечі, машини для обробки продуктів, холодильні камери, напівавтомати для готування борошна і тіста, для чищення, нарізки овочів, змішувачі, міксери, дозіровщики, кухарська голка, черпак, ніж тощо
Предмет праці Обробка продуктів
Мета праці Перетворююча (готування та відпуск страв)
Основні виробничі операції Кулінарна обробка продуктів, різання овочів, фруктів, оформлення кулінарних виробів
Професіональне знання, уміння, навички Повинен знати: правила збереження продуктів, режим і подовженість їх первинної і теплової обробки; норми, співвідношення і послідовність закладки сировини; правила складання меню, санітарно-гігієнічні вимоги до готування їжі

3. Санітарно-гігієнічна характеристика професій

Ступінь ваги і напруженості праці Фізична праця середньої ваги
Обмеження по статі і віку Відсутні
Змінність Двозмінна
Режим праці і відпочинку 8-годинний робочий день
Завантаженість аналізаторів Нюховий, дотикальний, руховий і зоровий аналізатори
Несприятливі фактори Шум, висока температура повітря в цеху
Медичні протипоказання Захворювання нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, простудні захворювання

4. Вимоги професії до індивідуально психологічних особливостей фахівця

Нейродинаміка Пристосування за рахунок індивідуального стилю діяльності
Психомоторика Гарна зорова і моторна координація, високий ступінь координації руху рук
Сенсорно-перцептивна сфера Розвита тактильна, м'язова і температурна чутливість, гарний нюх, дотик, смак
Пам'ять Оперативна пам'ять, довільне запам'ятовування
Увага Велика стійкість, концентрація уваги, переключення, розподіл уваги
Мислення Наочно діюче мислення, просторове представлення
Інтелект Розвитий невербальний інтелект
Емоційно-вольова сфера Спеціальні вимоги не представляються
Риси характеру Акуратність, витривалість, відповідальність
 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Контакти

03680, м. Київ,
вул. Дорога Кільцева, 4-а
тел. (044) 274-12-48;

тел. (044) 406-43-49.

Болезни глаз у человека. Известные болезни глаз лечение. Болезни глаз симптомы. Лечение простуды в домашних условиях. Самое быстрое лечение простуды. Простуда лечение лекарства. Хороший стоматолог отзывы. Самый добрый стоматолог отзывы. Ассоциация стоматологов отзывы. Занятия йогой дома. Быстрая йога для начинающих дома. Как правильно заниматься йогой дома. Обертывание в домашних условиях. Быстрое обертывание живота в домашних условиях. Обертывание в домашних условиях рецепты. Наборы спортивного питания. Вкусная спортивное питание для набора массы. Спортивное питание оптом. Как избавиться от перхоти. Хороший шампунь от перхоти отзывы. Как избавиться от перхоти навсегда. Зеленый чай для похудения. Главные свойства зеленого чая. Можно ли пить зеленый чай.