Професіограма "Кухар" PDF Друк e-mail
Написав Administrator   

1. Соціально – економічна характеристика професій

Галузь народного господарства Громадське харчування
Потреба в кадрах Постійна, сезонна
Географія професій Скрізь поширена
Тип підприємства чи організації Підприємства громадського харчування: підприємства швидкого харчування, комбінати по виготовленню напівфабрикатів, будинкові кухні, ресторани, їдальні, буфети, кулінарії, кафе
Тип первинного колективу Індивідуальна і бригадна праця

2. Виробнича характеристика професії

Місце робити Кухня
Знаряддя праці Механізовані, ручні: електропечі, машини для обробки продуктів, холодильні камери, напівавтомати для готування борошна і тіста, для чищення, нарізки овочів, змішувачі, міксери, дозіровщики, кухарська голка, черпак, ніж тощо
Предмет праці Обробка продуктів
Мета праці Перетворююча (готування та відпуск страв)
Основні виробничі операції Кулінарна обробка продуктів, різання овочів, фруктів, оформлення кулінарних виробів
Професіональне знання, уміння, навички Повинен знати: правила збереження продуктів, режим і подовженість їх первинної і теплової обробки; норми, співвідношення і послідовність закладки сировини; правила складання меню, санітарно-гігієнічні вимоги до готування їжі

3. Санітарно-гігієнічна характеристика професій

Ступінь ваги і напруженості праці Фізична праця середньої ваги
Обмеження по статі і віку Відсутні
Змінність Двозмінна
Режим праці і відпочинку 8-годинний робочий день
Завантаженість аналізаторів Нюховий, дотикальний, руховий і зоровий аналізатори
Несприятливі фактори Шум, висока температура повітря в цеху
Медичні протипоказання Захворювання нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, простудні захворювання

4. Вимоги професії до індивідуально психологічних особливостей фахівця

Нейродинаміка Пристосування за рахунок індивідуального стилю діяльності
Психомоторика Гарна зорова і моторна координація, високий ступінь координації руху рук
Сенсорно-перцептивна сфера Розвита тактильна, м'язова і температурна чутливість, гарний нюх, дотик, смак
Пам'ять Оперативна пам'ять, довільне запам'ятовування
Увага Велика стійкість, концентрація уваги, переключення, розподіл уваги
Мислення Наочно діюче мислення, просторове представлення
Інтелект Розвитий невербальний інтелект
Емоційно-вольова сфера Спеціальні вимоги не представляються
Риси характеру Акуратність, витривалість, відповідальність
 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Контакти

03680, м. Київ,
вул. Дорога Кільцева, 4-а
тел. (044) 274-12-48;

тел. (044) 406-43-49.

Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.