Професіограма "Кухар" PDF Друк e-mail
Написав Administrator   

1. Соціально – економічна характеристика професій

Галузь народного господарства Громадське харчування
Потреба в кадрах Постійна, сезонна
Географія професій Скрізь поширена
Тип підприємства чи організації Підприємства громадського харчування: підприємства швидкого харчування, комбінати по виготовленню напівфабрикатів, будинкові кухні, ресторани, їдальні, буфети, кулінарії, кафе
Тип первинного колективу Індивідуальна і бригадна праця

2. Виробнича характеристика професії

Місце робити Кухня
Знаряддя праці Механізовані, ручні: електропечі, машини для обробки продуктів, холодильні камери, напівавтомати для готування борошна і тіста, для чищення, нарізки овочів, змішувачі, міксери, дозіровщики, кухарська голка, черпак, ніж тощо
Предмет праці Обробка продуктів
Мета праці Перетворююча (готування та відпуск страв)
Основні виробничі операції Кулінарна обробка продуктів, різання овочів, фруктів, оформлення кулінарних виробів
Професіональне знання, уміння, навички Повинен знати: правила збереження продуктів, режим і подовженість їх первинної і теплової обробки; норми, співвідношення і послідовність закладки сировини; правила складання меню, санітарно-гігієнічні вимоги до готування їжі

3. Санітарно-гігієнічна характеристика професій

Ступінь ваги і напруженості праці Фізична праця середньої ваги
Обмеження по статі і віку Відсутні
Змінність Двозмінна
Режим праці і відпочинку 8-годинний робочий день
Завантаженість аналізаторів Нюховий, дотикальний, руховий і зоровий аналізатори
Несприятливі фактори Шум, висока температура повітря в цеху
Медичні протипоказання Захворювання нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, простудні захворювання

4. Вимоги професії до індивідуально психологічних особливостей фахівця

Нейродинаміка Пристосування за рахунок індивідуального стилю діяльності
Психомоторика Гарна зорова і моторна координація, високий ступінь координації руху рук
Сенсорно-перцептивна сфера Розвита тактильна, м'язова і температурна чутливість, гарний нюх, дотик, смак
Пам'ять Оперативна пам'ять, довільне запам'ятовування
Увага Велика стійкість, концентрація уваги, переключення, розподіл уваги
Мислення Наочно діюче мислення, просторове представлення
Інтелект Розвитий невербальний інтелект
Емоційно-вольова сфера Спеціальні вимоги не представляються
Риси характеру Акуратність, витривалість, відповідальність
 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Контакти

03680, м. Київ,
вул. Дорога Кільцева, 4-а
тел. (044) 274-12-48;

тел. (044) 406-43-49.

Укладка ламината на пол. Быстрая укладка ламината своими руками видео. Укладка ламината по диагонали. Пробковое покрытие для пола. Качественная укладка пробкового пола. Пробковый пол плюсы и минусы. Смеси для выравнивания пола. Быстрое выравнивание бетонного пола. Выравнивание пола стоимость. Самоделки для дома. Лучшие самоделки для дома своими руками. Полезные самоделки для дома. Как обустроить кухню. Как обустроить маленькую кухню быстро. Как обустроить кухню фото. Как открыть свой магазин. Хочу открыть магазин с большим капиталом. Сколько стоит открыть магазин. Диван своими руками. Как сделать диван своими руками для дома. Диван своими руками чертежи. Дизайн маленькой кухни. Красивый дизайн интерьера кухни фото. Малогабаритные кухни дизайн.