Професіограма "Офіціант" PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Вівторок, 05 червня 2012, 16:18

1. Соціально – економічна характеристика професій

Галузь народного господарства Громадське харчування
Потреба в кадрах Постійна, сезонна
Географія професій Скрізь поширена
Тип підприємства чи організації Ресторани, кафе
Тип первинного колективу Індивідуальна

2. Виробнича характеристика професії

Місце робити Зал
Знаряддя праці Холодильні камери, напівавтомати для готування коктейлів, для чищення, нарізки фруктів, змішувачі, міксери, дозіровщики, блендер, шейкер, крюшонниця
Предмет праці Обробка продуктів та напоїв
Мета праці Перетворююча (готування та відпуск напоїв)
Основні виробничі операції Кулінарна обробка продуктів, різання овочів, фруктів, оформлення напоїв
Професіональне знання, уміння, навички Повинен знати: асортимент, рецептури, технологію виготовлення страв і напоїв; форми складання серветок; правила оформлення столу квітами; види меню, порядок запису страв і напоїв в меню; правила і порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

3. Санітарно-гігієнічна характеристика професій

Ступінь ваги і напруженості праці Фізична праця середньої ваги
Обмеження по статі і віку Відсутні, але працюють переважно чоловіки
Змінність Двозмінна
Режим праці і відпочинку Тривалість робочого дня залежить від розпорядку роботи ресторану, кафе
Завантаженість аналізаторів Нюховий, дотикальний, руховий і зоровий аналізатори
Несприятливі фактори Шум
Медичні протипоказання Захворювання нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, простудні захворювання

4. Вимоги професії до індивідуально психологічних особливостей фахівця

Нейродинаміка Пристосування за рахунок індивідуального стилю діяльності
Психомоторика Гарна зорова і моторна координація, високий ступінь координації руху рук
Сенсорно-перцептивна сфера Розвита тактильна, м'язова і температурна чутливість, гарний нюх, дотик, смак
Пам'ять Оперативна пам'ять, довільне запам'ятовування
Увага Велика стійкість, концентрація уваги, переключення, розподіл уваги
Мислення Наочно діюче мислення, просторове представлення
Інтелект Розвитий невербальний інтелект
Емоційно-вольова сфера Спеціальні вимоги не представляються
Риси характеру Акуратність, витривалість, відповідальність, ввічливість, привітність
Останнє оновлення на Понеділок, 18 червня 2012, 21:13
 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Контакти

03680, м. Київ,
вул. Дорога Кільцева, 4-а
тел. (044) 274-12-48;

тел. (044) 406-43-49.

Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.