Професіограма "Офіціант" PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Вівторок, 05 червня 2012, 16:18

1. Соціально – економічна характеристика професій

Галузь народного господарства Громадське харчування
Потреба в кадрах Постійна, сезонна
Географія професій Скрізь поширена
Тип підприємства чи організації Ресторани, кафе
Тип первинного колективу Індивідуальна

2. Виробнича характеристика професії

Місце робити Зал
Знаряддя праці Холодильні камери, напівавтомати для готування коктейлів, для чищення, нарізки фруктів, змішувачі, міксери, дозіровщики, блендер, шейкер, крюшонниця
Предмет праці Обробка продуктів та напоїв
Мета праці Перетворююча (готування та відпуск напоїв)
Основні виробничі операції Кулінарна обробка продуктів, різання овочів, фруктів, оформлення напоїв
Професіональне знання, уміння, навички Повинен знати: асортимент, рецептури, технологію виготовлення страв і напоїв; форми складання серветок; правила оформлення столу квітами; види меню, порядок запису страв і напоїв в меню; правила і порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

3. Санітарно-гігієнічна характеристика професій

Ступінь ваги і напруженості праці Фізична праця середньої ваги
Обмеження по статі і віку Відсутні, але працюють переважно чоловіки
Змінність Двозмінна
Режим праці і відпочинку Тривалість робочого дня залежить від розпорядку роботи ресторану, кафе
Завантаженість аналізаторів Нюховий, дотикальний, руховий і зоровий аналізатори
Несприятливі фактори Шум
Медичні протипоказання Захворювання нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, простудні захворювання

4. Вимоги професії до індивідуально психологічних особливостей фахівця

Нейродинаміка Пристосування за рахунок індивідуального стилю діяльності
Психомоторика Гарна зорова і моторна координація, високий ступінь координації руху рук
Сенсорно-перцептивна сфера Розвита тактильна, м'язова і температурна чутливість, гарний нюх, дотик, смак
Пам'ять Оперативна пам'ять, довільне запам'ятовування
Увага Велика стійкість, концентрація уваги, переключення, розподіл уваги
Мислення Наочно діюче мислення, просторове представлення
Інтелект Розвитий невербальний інтелект
Емоційно-вольова сфера Спеціальні вимоги не представляються
Риси характеру Акуратність, витривалість, відповідальність, ввічливість, привітність
Останнє оновлення на Понеділок, 18 червня 2012, 21:13
 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Контакти

03680, м. Київ,
вул. Дорога Кільцева, 4-а
тел. (044) 274-12-48;

тел. (044) 406-43-49.

Взять ипотеку в банке. Хочу взять ипотеку без первоначального взноса. Какую лучше взять ипотеку. С чего начать изучение языка objective c. Новый язык программирования objective c учить. Язык objective c с нуля. Как зарабатывать в интернете. Учимся заработать на сайте много. Как создать сайт для заработка. Видео самоделки трактора. Самоделки трактора своими руками чертежи. Мини трактора видео самоделки.
Кредит наличными без справок. Как получить наличный кредит быстро. Выгодный кредит наличными. Какой автомобиль лучше. Какие лучшие марки автомобилей. Когда лучше покупать автомобиль. Как установить linux с нуля. Правильная настройка linux. Учимся как запустить linux. Теплый пол своими руками. Быстрый монтаж теплого пола своими руками. Отопление теплый пол своими руками. Где скачать модули Joomla. Бесплатные модули joomla скачать. Самые популярные модули для CMS Joomla.