Бінарний захід для здобувачів освіти за професією «Кухар; кондитер»

28.04.2025
Бінарний захід для здобувачів освіти за професією «Кухар; кондитер» був справжньою гастрономічною подорожжю до Франції.
На уроці викладачі Grigorenko Yuliya та Инна Ярош поєднали знання з предметів «Кухня народів світу» та «Технологія приготування їжі», занурившись у вишуканий світ французької кулінарії.
Учні досліджували традиції, особливості та різноманіття французької кухні, а кульмінацією стало практичне приготування класичної страви — кіш Лорен!
Французька кухня — це мистецтво, яке поєднує простоту і витонченість. Її регіональне розмаїття вражає:
На півдні — прованські трави, оливкова олія та морепродукти;
На заході — устриці, вершкові соуси та яблучні сидри;
На півночі — ситні страви з картоплі, вершків та сиру;
В центрі та Парижі — висока гастрономія та найкращі ресторани світу.
Серед найвідоміших страв: булочка круасан, цибулевий суп, рататуй, фуа-гра, крем-брюле. А кращі ресторани у Парижі задають світові стандарти кулінарної майстерності.
Франція — країна, де їжа є частиною культури і мистецтва життя!
Саме цю атмосферу наші здобувачі освіти мали змогу відчути, доторкнувшись до секретів приготування справжньої французької страви!