Другий день тижня професійної освіти. Презентація проєкту “Кухня” в українській літературі. Кулінарні шедеври “Енеїди” І. Котляревського.

21.05.2024

Традицією в Київському професійному коледжі сфери послуг стало щорічне проведення Тижня професійної освіти. В рамках цього тижня для  здобувачів освіти на другий день було проведено презентацію проєкту “Кухня” в українській літературі. Кулінарні шедеври “Енеїди” І. Котляревського.

Славнозвісна «Енеїда» Івана Котляревського – це не лише поема, яка започаткувала нову українську літературу, а й унікальний твір, в якому зберігся опис харчування наших предків.

Здобувачі освіти дізнались, що у поемі “Енеїда” згадується 175 стравукраїнської кухні та про культуру харчування українців. Деякі рецепти приготування страв і способи зберігання продуктів харчування дійшли до нас від часів Трипілля, ранніх слов’ян та Київської Русі. Ознайомились із забутими стравами такими як: потапці, книші, куліш, кваша, путря, зубці, сластьони — усім цим, а також іншими стравами з дивними для сучасних українців назвами, якими харчувалися наші предки кілька століть тому.