Лабораторно-практичні роботи
Відпрацювання лабораторно-практичних робіт з дисципліни “Технології приготування їжі” при підготовці кухарів – цікавий та відповідальний етап одночасно.
На таких уроках учні не тільки закріплюють раніше здобуті теоретичні знання, а й розширюють їх, адже готують різноманітні тематичні страви, які користуються попитом в закладах ресторанного господарства, де вони проходили виробничу практику.
Тут учні діляться досвідом, досліджують та експериментують, відпрацьовують нові для них страви від керівництвом викладача.
На етапі оцінювання роботи колективно обговорюють особливості технології приготування та подачі страви, визначають, які помилки могли бути допущені, діляться досвідом приготування страв на своїх підприємствах.
Цього разу тема “Страви з риби та морепродуктів” була також урізноманітнена цікавими стравами:
мідії запечені під вершковим соусом
філе телапії з овочами
фаршировані кальмари під сирним соусом
стейк з сьомги на грилі з овочами гриль
скумбрія запечена під соусом унагі з овочами гриль
та ще багато цікавинок
Смакові властивості, зовнішній вигляд, дотримання технології приготування та санітарного стану було викладачем оцінено високими балами
Відчуття задоволенності від процесу та результату отримали всі учасники освітнього процесу