Майстер-клас “Приготування чебуреків”
Проявити свою творчість та креативність, продемонструвати свої вміння та поділитись своїм досвідом мали змогу не тільки учні, а й педагогічні працівники.
Сьогодні поділилась секретами приготування страв грецької кухні, улюбленої сімейної страви майстер виробничого навчання Полина Хараман.
Готувала Поліна Іллівна із своїм сином “Чебуреки”. А чому вибір припав саме на цю страву, майстриня розповіла своїм слухачам під час майстер-класу.
“Це автентичний рецепт мого краю та моєї родини. Найсмачніші чебуреки на Донеччині можна було скуштувати у смт Велика Новосілка Волноваського району, звідки я родом. Я маю грецьке коріння, як і багато хто з моїх земляків.
Саме зараз, коли нас всіх роз’єднала війна, саме зараз, коли зв’язок з малою батьківщиною став таким бажаним, але майже неможливим, хочеться все більш і більш доторкнутись до свого коріння та зберегти традиції. Чебуреки там готували в кожній хаті та родині, чебуреками зустрічали найбажанішіх гостей та близьких друзів. У кожній родині був свій особистий рецепт приготування і в кожній родині вони були смачними, бо рецепти приготування передаються із покоління в покоління.”
Зберігати традиції свого народу, своєї родини важливо для зв’язку поколінь.
По завершенню всі присутні мали змогу посмакувати.