
- Інформація
про діяльність- Новини
- Загальна інформація
- Сторінка директора
- Звіт про господарсько-фінансову діяльність за 2024 рік
- Звіт про надходження та використання коштів спец.фонду з 01.09.2023 по 27.08.24
- Звіт директора за атестаційний період 2021-2023 рр.
- Звіт директора про фінансово-господарську діяльність за 2023 рік
- Звіт директора про фінансово-господарську діяльність за 2022 рік
- Звіт директора про роботу у 2021 році
- Звіт директора про роботу у 2020 році
- Юридичні документи
- Статут
- Рішення Київської міської ради “Про реорганізацію закладів професійно (професійно- технічної освіти)”
- Витяг з ЄДР
- Ліцензія про надання освітніх послуг у сфері професійної підготовки
- Розпорядження про переоформлення ліцензії
- Висновок щодо доступності будівлі для осіб з інвалідністю
- Витяг з державного земельного кадастру
- Господарсько-фінансові документи
- Кадровий склад
- Адміністрація
- Викладачі загальноосвітньої підготовки
- Викладачі професійно-теоретичної підготовки
- Майстри виробничого навчання професій “Перукар; манікюрник”
- Майстри виробничого навчання сфери громадського харчування
- Кадровий склад КЗП (ПТ)О “Київський професійний коледж сфери послуг”
- Схема управління
- Моніторинг якості освіти
- Матеріально-технічне забезпечення
- Публічні закупівлі
- Конкурс підручників
- Експериментальна діяльність
- Організація охорони праці та безпеки життєдіяльності
- Освітній
процес- Центр розвитку кар’єри
- Робочі навчальні плани та освітні програми
- Робочі навчальні плани
- Освітні програми підготовки кваліфікованих робітників
- Кухар, продавець продовольчих товарів – 3 роки термін навчання
- Професія кухар, кондитер – 3 роки термін навчання
- Кухар, офіціант – термін навчання 3 роки
- Перукар (перукар-модельєр), Манікюрник – 3 роки термін навчання
- Кухар, кондитер – 1,5 роки термін навчання
- Кухар, майстер ресторанного обслоговування – 1,5 року термін навчання
- Розклад дзвінків
- Розклад уроків
- Підсумкова атестація
- ЗНО/НМТ
- Що таке національний мультипредметний тест
- Хто має складати мультитест НМТ
- Головне про проведення НМТ
- Реєстрація для участі в мультипредметному тесті ЗНО
- Дорожня карта учасника ЗНО: національний мультитест
- Підготовка до ЗНО/НМТ
- Програми ЗНО/НМТ
- Курси підготовки до ЗНО/НМТ
- Центри оцінювання якості в УкраїніІ
- Дистанційне навчання
- Матеріально – технічне забезпечення закладу освіти за професіями
- Виховна
робота- Нормативно-правова документація
- Організація роботи
- Профорієнтаційна робота
- Національно-патріотичне виховання КПКСП
- Гурткова робота
- Корисні посилання
- Самоврядування
- Виховні заходи
- Стипендіальне забезпечення
- Методична
робота - Абітурієнту
- Соціально-психологічний
супровід- Поради батькам куди потрібно звертатися, якщо дитина зазнала сексуального насильства
- Пам’ятка для постраждалих від сексуального насильства
- Протидія булінгу та насильству
- Насильство в сім’ї
- Поради від соціального педагога
- Військова агресія РФ
- Лист щодо запобігання торгівлі людьми в умовах воєнної агресії
- Дії при виявленні вибухонебезпечних предметів
- Правила поводження в разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів
- Загальнонаціональна хвилина мовчання
- Психологічна підтримка дітей у військовий час
- Організаційно – правові документи
- Безпека в Інтернеті
- Життя
коледжу - Навчання
для дорослих- Кваліфікаційний центр
- Неформальне навчання
- Курсова підготовка, підвищення кваліфікації
- Підготовка за направленням ЦЗ
- Короткотермінове навчання
- Бібліотека
- Контакти
- Вакансії
- Головна
- Навчання для дорослих
- Кваліфікаційний центр
- Кваліфікації професії “Кондитер”
Кваліфікації професії “Кондитер”
Професійний стандарт «Кондитер», затверджений наказом Міністерства економіки України від 19.08.2021 р. №441-21
Рішенням Національного агентства кваліфікацій від 12.07.2022 року Комунальний заклад професійної (професійно – технічної) освіти «Київський професійний коледж сфери послуг» (правонаступник Вищого професійного училища №33 м. Києва) акредитовано як кваліфікаційний центр, про що внесено запис до Реєстру кваліфікаційних центрів від 14.07.2022.
Сертифікати діють з 12.07.2022 року до 12.07.2027 року
Професійні кваліфікації професії “Кондитер”
1) Молодший кондитер (кондитер 3 розряду), запис в Реєстрі кваліфікацій №5 від 14.07.2022
2) Кондитер (кондитер 4 розряду), запис в Реєстрі кваліфікацій №6 від 14.07.2022
3) Старший кондитер (кондитер 5 розряду), запис в Реєстрі кваліфікацій №7 від 14.07.2022
Молодший кондитер (кондитер 3 розряду)
Завдання та обов’язки. Готує прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за етало-ном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирої маси або морозива). Виготовляє різні види тіста, кремів, начи-нок, фаршів; готує напівфабрикати, штампує, формує та викладає вироби на листи. Оздоблює вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо. Передає на га-рантування вироби з морозива. Випікає (смажить) вироби. Визначає готовність тіс-тових заготовок до випікання, садить їх у піч або у варильні (пекарські) шафи, сте-жить за процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймає їх, охолоджує.
Повинен знати: асортимент, рецептури і технологію виготовлення простих тортів, тістечок, поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попи-ту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до їх якості; ґату-нок борошна, його хлібопекарські якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескла-дним поєднанням фарб; техніку і способи оздоблення виробів помадкою, марципа-ном, шоколадом, кремом; режим і тривалість випікання (смаження) виробів; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств громадського харчування; санітарні правила для підприємств громадського харчування; основи раціональної організації робочих місць; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професій-но-технічна освіта або одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.
Приклади робіт. Виготовлення різних видів тіста; нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб і з різних видів сировини; випікання (смаження) виробів, визначення їх готовності.
Медичні обмеження: професія кондитера не рекомендується особам, які страждають на захворювання серцево-судинної та нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, часті простудні захворювання, алергію, астму
Кондитер (кондитер 4 розряду)
Завдання та обов’язки. Виготовляє різноманітні кекси, рулети, печиво вищого ґатунку роздрібного асортименту, торти і тістечка з різноманітної сировини (борошняного тіста, сирної маси, морозива) зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними переходами тонів. Здійснює фігурне нарізування випечених напівфабрикатів, формує, виготовляє деталі малюнка, оздоблень для тортів з шоколадом, крему, Бізе. Підбирає крем за кольорами, наносить малюнок. Складає малюнок з різних дрібних та середніх деталей. Візуально перевіряє суміші кольорових елементів і деталей малюнка, а також ваги готових тортів і тістечок.
Повинен знати: асортимент, рецептури, технологію і режими виготовлення кексів, рулетів, печива, складних видів тортів і тістечок; способи і техніку нанесення складного та багатокольорового малюнка; способи і техніку складання малюнка; види сировини, що використовується для виготовлення кондитерських виробів; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технічному процесі; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта з присвоєнням кваліфікації “кваліфікований робітник” за профе-сією кондитера 4-го розряду без вимог до стажу роботи або підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією кондитера 3-го розряду не менше 1 року та кваліфіка-ційна атестація на виробництві з присвоєнням 4-го розряду.
Приклади робіт. Виготовляння, фарбування, розташування малюнків на кондитерських виробах; порціонування, нанесення візерунків; перевіряння ваги конди-терських виробів.
Медичні обмеження: професія кондитера не рекомендується особам, які страждають на захворювання серцево-судинної та нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, часті простудні захворювання, алергію, астму
Старший кондитер (кондитер 5 розряду)
Завдання та обов’язки. Виготовляє високохудожні, оригінальні, фігурні. На-ціональні торти, торти на замовлення, набори цукерок, тістечка за спеціально розро-бленими фірмовими рецептурами. Підготовляє і формує складно фігурні тістові за-готовки. Здійснюється складне художнє оздоблення виробів. Складає малюнок з рі-зних дрібних та середніх деталей. Готує і перевіряє якість сировини, начинок, оздоблювальних напівфабрикатів і матеріалів. Підбирає оздоблювальні матеріали за кольором, формою, розмірами. Розробляє рецептури і технології виготовляння фірмових тортів та тістечок.
Повинен знати: асортимент, рецептури, технологію виготовлення високоху-дожніх, оригінальних, фігурних, національних тортів, тортів на замовлення; тісте-чок, наборів цукерок; правила і прийоми розроблення рецептур виробів із випече-них, оздоблювальних напівфабрикатів; технологію виготовлення кремів, сиропів, інших оздоблювальних напівфабрикатів; способи і прийоми художнього оздоблення виробів; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, вироб-ничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду. Їх призначен-ня та використання в технологічному процесі; правила і норми охорони праці, про-типожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
Кваліфікаційні вимоги. Вища освіта (молодший спеціаліст) за напрямом під-готовки “Харчова технологія та інженерія” (спеціальність “Технологія харчування”) чи професійно-технічна освіта з присвоєнням кваліфікації “кваліфікаційний робіт-ник” за професією 5-го розряду без вимог до стажу роботи або підвищення кваліфі-кації і стаж роботи за професією кондитера 4-го розряду не менше 2-х років та ква-ліфікаційна атестація на виробництві з присвоєнням 5-го розряду.
Медичні обмеження: професія кондитера не рекомендується особам, які страждають на захворювання серцево-судинної та нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, часті простудні захворювання, алергію, астму