Пізнавально-практичний інтерактив «Секрети Золотої Ягоди: Гарбуз — від їжі до краси»

24.10.2025
Секрети Золотої Ягоди: Гарбуз — від їжі до краси
У рамках роботи Центру кар’єри та Тижня професії «Перукар» у коледжі відбувся пізнавально-практичний інтерактив «Секрети Золотої Ягоди: Гарбуз — від їжі до краси», у якому взяли участь представники всіх навчальних груп трьох курсів.
Організаторами заходу стали викладач хімії Сєдова Світлана Олексіївна та викладач матеріалознавства перукарів Садова Валентина Садова , які об’єднали зусилля для створення міждисциплінарного інтерактиву, що поєднав науку, кулінарію та косметологію.
Мета заходу — показати, наскільки багатогранним може бути гарбуз: від кулінарного застосування до створення косметичних засобів, а також розширити знання студентів про його корисні властивості.
Майстри-перукарі групи 117 провели практичний показ, під час якого гостям нанесли маску для рук із гарбуза, розповівши про її поживні, зволожувальні та доглядові властивості.
Студенти-кухарі групи 314 презентували свої кулінарні вироби та організували дегустацію «Гарбуз на ваш смак». На святкових столах були представлені:
 тиква по-грецьки;
кекси з гарбуза;
печиво з гарбуза з горіхом;
пиріг із гарбуза.
Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері. Студенти продемонстрували креативність, професійні навички та вміння поєднувати теорію з практикою.
Усі учасники отримали нові знання, натхнення та позитивні емоції, відкривши для себе гарбуз як справжній скарб природи — від їжі до краси!