Технологічний експеримент “Вплив сучасного теплового обладнання на смакові якості страви”
Важко переоцінити роль технологічного обладнання у ресторанному господарстві.
Технічний прогрес спонукає працівників сфери харчування опановувати нове, сучасне устаткування, яке дозволяє удосконалити, полегшити роботу кухара та внести нові нотки у смакову гармонію страв.
24.05.24 року в рамках Тижня професійної освіти пройшов технологічний експеримент «Вплив сучасного теплового обладнання на смакові якості страви», у якому студенти 2-го курсу готували однакову страву, використовуючи різне теплове обладнання (Су-від, Термомікс, Пароконвектомат, НВЧ-піч).
Після приготування, оформлення і презентації страв та устаткування, яке використовувалося, журі та студенти провели дегустацію усіх страв, з виставленням оцінок кожній. Студенти обгрунтовували переваги та недоліки, певні окремі моменти, що відбувалися під час експерименту, а наставники підкреслили високий рівень умінь та навичок своїх вихованців.
Необхідно відмітити, що всі страви були дуже смачними, хоча мали окремі відтінки.
Ну що ж, попереду ще багато досліджень!