Всесвітній день каші
Щорічно 10 жовтня, починаючи з 2009 року, у всьому світі відзначають досить незвичайне свято – Всесвітній день каші (World Porridge Day), а ще, ООН оголосила 2023 рік – роком пшона.
Тож, 10 жовтня 2023 року у закладі пройшов тематичний день під девізом «Каша –сила наша!».
Україна має тисячолітню традицію вирощування проса, з якого роблять пшоно. Довгий час воно було головним продуктом і основою української кухні.
В цей день наші юні кухарі зі своїми наставниками вирішили нагадати про давні українські традиції та поділилися цікавими рецептами приготування каші пшоняної з різними добавками: грибами, м’ясом, гарбузом, цукатами, ізюмом та іншими.
Класика технології приготування каші та свої фірмові іновації в приготуванні дали незрівняний смаковий букет стравам.
Скуштувати приготовлені страви, ознайомитися з історією та походженням каші, традиціями приготування, користю для здоров’я були запрошені всі працівники закладу та учні у дегустаційну залу.
«Ми з тобою в одній каші», – так наші предки говорили про колективну роботу.
Можливість відчути себе єдиною родиною надала наша спільна толока, де ми всі мали змогу насолодитися смаком, порадіти, посміхнутися, відволіктися від насущних негараздів.