День Кондитера
Кожного року 3 травня відмічається міжнародне свято – День Кондитера. Споконвіку кондитерство вважається галуззю кухарства, але насправді це набагато глибша професія, ніж багатьом здається.
Кожен працівник кухні має розбиратись в складі, поєднанні продуктів, їхньому зберіганні, але окрім звичних навичок та умінь у кондитера має бути творча уява, розвинена фантазія, архітектурні навички та знання колористики.
Історія кондитерства розпочинається ще з XVI століття, коли тільки почав з’являтись цукор. Назвою професії послугувало італійське дієслово «кандіере», що означало «варити в цукрі». Наразі, жодне свято та подія не обходяться без солодких витворів мистецтва.
Вітаємо всіх кондитерів!
Дякуємо їм за працю та неймовірне різномаїття смаків, які вони приносять в наше життя.
Бажаємо побільше творчих проектів та легкої роботи.
Тиждень професії “Кондитер” у Вищому професійному училищі #33 м.Києва розпочався з виставки муляжів тортів, виготовлених учнями.