День Кондитера

03.05.2023

Кожного року 3 травня відмічається міжнародне свято – День Кондитера. Споконвіку кондитерство вважається галуззю кухарства, але насправді це набагато глибша професія, ніж багатьом здається.

Кожен працівник кухні має розбиратись в складі, поєднанні продуктів, їхньому зберіганні, але окрім звичних навичок та умінь у кондитера має бути творча уява, розвинена фантазія, архітектурні навички та знання колористики.

Історія кондитерства розпочинається ще з XVI століття, коли тільки почав з’являтись цукор. Назвою професії послугувало італійське дієслово «кандіере», що означало «варити в цукрі». Наразі, жодне свято та подія не обходяться без солодких витворів мистецтва.

Вітаємо всіх кондитерів!

Дякуємо їм за працю та неймовірне різномаїття смаків, які вони приносять в наше життя.

Бажаємо побільше творчих проектів та легкої роботи.

Тиждень професії “Кондитер” у Вищому професійному училищі #33 м.Києва розпочався з виставки муляжів тортів, виготовлених учнями.