Майстер-клас від шеф-кухарів Яроша Олександра та Олексія Александрова

17.12.2023

14 грудня 2023 року в закладі відбулася зворушлива довгоочікувана подія, адже своєю професійною майстерністю, досвідом волонтерської та підприємницької діяльності ділилися “круті хлопці”, один з яких – наш випускник.

Ярош Олександр – наш випускник, один з найкращих кухарів України, “Золотий шеф”, член національної збірної  України з кулінарного мистецтва та учасник Всесвітньої кулінарної олімпіади у Штутгарді (2020), організатор та учасник  благодійних гастро-вечерь на підтримку ЗСУ,  діючий ЗАХИСНИК НЕБА КИЄВА від БПЛА.

Александров Олексій – підприємець, шеф-кухар, організатор та учасник  благодійних гастро-вечерь на підтримку ЗСУ.

Шефи продемонстрували одну із страв, що готують на  благодійних гастро-вечерях та оригінальний десерт.

Під час заходу учні та майстри виробничого навчання ознайомилися з новими техніками приготування та використання сучасного обладнання, креативними підходами до подачі.

Колектив отримав цікавий досвід, безцінні поради та настанови від  шефів.

Коментуючи процес роботи, Олександр та Олексій запевняли що, поєднуючи на перший погляд несумісні продукти, можна досягти неперевершеного смаку страви. Звернули увагу, що більшість із страв, що сьогодні пропонуються в елітних рестораціях, були вигадані давно до нас, а нині ж завдання кухарів — втілити знання у реальність, додати трохи авторської імпровізації, орієнтованої на сучасність, та оздобити страви декоративними їстівними композиціями.

Глядачі мали змогу продегустувати «Канелоні з гарбуза» та  десерт “Крем брюле” з замороженими цитрусами в рідкому азоті.

Всі присутні були вражені не тільки високою професійною майстерністю шефів, а їх щирістю, простотою, людяністю, активною громадянською та патріотичною діяльністю.

Хлопці продемонстрували, що в складні часи є місце для доброти, творчості і невичерпної сили людського духу.

Щиро вдячні Олександру та Олексію за неймовірний надихаючий мотиваційний захід.